ISO 27001

Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών κατά ISO 27001 : 2013

Το πρότυπο ISO/IEC 27001:2013 αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών εντός του πλαισίου λειτουργίας ενός οργανισμού. Μέσω του προτύπου καθορίζονται οι απαιτήσεις για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση, την παρακολούθηση και τη συνεχή βελτίωση ενός Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISMS), με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση και προστασία του συνόλου των πληροφοριών και δεδομένων κάθε ενδιαφερόμενου μέρους, λαμβάνοντας υπόψιν τις αρχές της εμπιστευτικότητας, της ακεραιότητας και της διαθεσιμότητας της πληροφορίας.

Το πρότυπο ISO/IEC 27001:2013 μπορεί να ενσωματωθεί από το σύνολο των οργανισμών που διαχειρίζονται δεδομένα, ανεξάρτητα από τη μορφή των δεδομένων, το μέγεθος της επιχείρησης ή/και το είδος της παρεχόμενης υπηρεσίας.

Η εγκατάσταση και εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών προσφέρει πολλαπλά οφέλη για τους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων:

  • Διασφάλιση διαρκούς συμμόρφωσης με τις κανονιστικές και νομοθετικές απαιτήσεις, καθώς και με τα διεθνή πρότυπα και απαιτήσεις της αγοράς.
  • Διαχείριση της διακινδύνευσης και διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των ενδιαφερόμενων μερών, μέσω της ενσωμάτωσης των αρχών της εμπιστευτικότητας, της ακεραιότητας και της διαθεσιμότητας της πληροφορίας.
  • Ενίσχυση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της επιχείρησης μέσω της δημιουργίας σχέσεων εμπιστοσύνης, τόσο εξωτερικά (αγορά) όσο και εσωτερικά (προσωπικό), μέσω της εφαρμογής της Πολιτικής Ασφάλειας.
  • Περιορισμός του κόστους και των επιπτώσεων σε περίπτωση εκδήλωσης περιστατικού ασφάλειας μέσω της άμεσης αντιμετώπισης πιθανής απώλειας δεδομένων
  • Αποτελεί τη βάση συμμόρφωσης με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR) (EE) 679/2016.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 210 38 22 576

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ονοματεπώνυμο
Espa Banner