ISO 22000

Τί είναι το ISO 22000 ;

Το ISO 22000 είναι διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο διασφάλισης της ποιότητας των τροφίμων, το οποίο προέρχεται από την εξέλιξη του προτύπου HACCP, με την προσθήκη στοιχείων διαχείρισης ποιότητας, όπως π.χ. σε ένα σύστημα ISO 9001.

Πού απευθύνεται;

Το πρότυπο αυτό απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων, καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα δραστηριοτήτων από την παραγωγή ως την μεταποίηση, τη συσκευασία, τη μεταφορά και την πώληση των τροφίμων. Καθορίζει σαφείς παραμέτρους, μέσα στις οποίες, θα πρέπει να διαχειρίζεται το τρόφιμο, από την φάση της υποδοχής των A’ υλών, μέχρι την παραλαβή του τελικού προϊόντος από τον πελάτη.

Όπως ισχύει σε κάθε Πρότυπο ISO, το εφαρμοζόμενο σύστημα είναι ένα σύνολο από καταγεγραμμένες διαδικασίες, έντυπα και οδηγίες εργασίας οι οποίες πλαισιώνουν τις διεργασίες της επιχείρησης. Η εφαρμογή του, επιτρέπει στην επιχείρηση να ελέγχει και να επιβεβαιώνει διαρκώς τις απαραίτητες συνθήκες, υγιεινής κατά την παραγωγή καθώς και την απαιτούμενη ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Για να μπορέσει μία επιχείρηση να πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO22000 : 2018, θα πρέπει να εγκαταστήσει και να εφαρμόσει ένα σχετικό Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας των Τροφίμων (ΣΔΠΤ) και να ελεγχθεί (πιστοποιηθεί) από κάποιον διαπιστευμένο φορέα.

Οφέλη από την εφαρμογή ISO 22000

  • Θα τεκμηριωθούν οι διαδικασίες υλοποίησης προϊόντος και των ελέγχων ποιότητας, με τρόπο τέτοιο που, να διασφαλίζονται ανά πάσα στιγμή, οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής για το προϊόν
  • Θα μειωθούν τα ελαττωματικά (μη συμμορφούμενα) προϊόντα
  • Συνεχής εκπαίδευση – επιτήρηση προσωπικού για το τρόπο λειτουργίας του συστήματος
  • Οι διαδικασίες ιχνηλασιμότητας που θα καθιερωθούν, θα επιτρέπουν στην εταιρεία, να μπορεί να επέμβει εάν διαπιστωθεί πως υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των πελατών της
  • Θα εξασφαλίζεται η συνεχής συμμόρφωση με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία
  • Η διεθνής αναγνωρισιμότητα του Προτύπου ISO 22000 θα αναβαθμίσει την εικόνα της επιχείρησης
  • Η επιχείρηση μπορεί να προχωρήσει σε πιστοποίηση από ένα Φορέα πιστοποίησης.
  • Μπορεί να λάβει το σήμα Πιστοποίησης και να το χρησιμοποιήσει για αναγνωρισιμότητα της ποιότητας και της ασφάλειάς του, από τους πελάτες.
  • Ως συνέπεια των παραπάνω, η επιχείρηση μπορεί να αποβλέπει σε αύξηση της διείσδυσής της στην αγορά

Αφήστε την Πιστοποίηση σε εμάς

Η Quality Award έχει την εμπειρία να σας βοηθήσει να Πιστοποιήσετε την επιχείρησή σας με ουσιαστικό και εύκολο τρόπο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 210 38 22 576

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ονοματεπώνυμο
Espa Banner